Baby i en toværelses lejlighed

Da jeg blev gravid, valgte Michael og jeg at flytte fra vores tidligere lejlighed, som faktisk var lidt større end den vi bor i nu. Vi snakkede om, at vi gerne ville have haft en treværelses lejlighed, men da indkomsten ikke var til, at huslejen skulle stige, prioriterede vi at blive i Odense C i en mindre lejlighed, istedet for at flyttede uden for byen imod at få mere plads. Jeg har flere gange været træt af, at det var den prioritering vi lavede på det tidspunkt, men nå, af skade bliver man klog… Ikke desto mindre, har vi fået det til at fungere ret godt, hvis jeg selv skal sige det.

Vores lejlighed står til at være 72 kvadratmeter, dog føles den ikke større en maks 60, så vi har ikke haft meget plads at gøre med. Til at starte med, sov Emilie selvfølgelig inde på soveværelset sammen med os, men efterhånden som hun nu er 6 måneder og ikke vågner helt så meget om natten, ville Michael og jeg gerne have lidt mere privatliv i soveværelset. Derfor blev det til, at vi har rykket hendes seng ind i stuen og bare sover med døren åben. Det har virkelig også gjort, at vi allesammen sover bedre.

↓.    Opslaget fortsættes under billederne     ↓

Vi havde en stor sofa med en kæmpe chaiselong før, så for at få det til at fungere, skiftede vi den ud med en lidt mindre sofa med tilførende puf, så vi har mulighed for både at bruge den som chaiselong, men vi kan også flytte den op langs væggen, hvis vi får behov for mere plads.  Vi har også valgt at købe en sengehimmel til Emilies seng, for at rummet ikke skulle føles kæmpe stort, men at de istedet er blevet til en lille hule for hende. Hendes seng står foran vores havedør, derfor har vi planer om at sætte nogle små hjul, som kan låses, under sengen, så vi har mulighed for nemmere at flytte den lidt ud når vi skal bruge døren. Af samme årsag valgte vi også en sengehimmel på stativ og ikke en der sidder fast i loftet.

I øjeblikket har vi puslebord oven på en kommode i soveværelset, vi har dog planer om, at anskaffe os et som er væghængt og sætte det op på badeværelset, for at spare noget plads. Vores lejlighed er, irriterende nok, bygget i massivt beton, hvilket betyder at vi skal bruge en kæmpe borrehammer for at sætte noget op på vægen, derfor tager tingene nogle gange lidt længere tid, en moren her godt kunne tænke sig. Simpel indretning skal man heldigvis ikke bruge en borrehammer til, og jeg har så vidt muligt prøvet at strikke nogle tips sammen, som i kan læse herunder.

Tips til indretning af lille lejlighed

Vælg lette møbler

Vælg nogle møbler som er praktiske, ikke for store og gerne med luft under dem. Dette gør, at rummet ikke kommer til at virke så småt, som det reelt set er. Hvis man f.eks. vælger en lav sofa uden ben, kan den hurtigt komme til at virke som en stor kolos midt i rummet.

Vælg lyse møbler

Det er en god idé at vælge møbler som enten er hvide eller i lyst træ. Dette er også med til at åbne op og give mere lys i rummet, således at rummet ikke bliver så huleagtigt og småt, selvom dette også kan være hyggeligt.

Praktisk opbevaring

Lav et godt system for, hvor alle jeres ting skal være – alle ting skal have en plads og smid de ting ud, som ikke bliver brugt ofte nok, til at retfærdiggøre at eje dem (f.eks. 700 opbevaringsbøtter til mad). Vælg høje ben til sengen, således at der kan være bedrollers under den, dette giver virkelig meget plads til opbevaring. Køb pæne kasser at stille oven på f.eks. et klædeskab, til de ting I ikke skal til så tit, f.eks. sengetøj.

Gør rummet rydeligt

Sørg for at alle de ting som ikke bliver brugt på daglig basis, har en plads i skabe eller skuffer. Rod kommer nemt til at virke altoverskyggende i en lille lejlighed, derfor er det vigtigt ikke at have for meget nips og at det nemt at pakke de ting væk, som man ikke bruger.

 


 

Jeg håber i kan bruge nogle af mine tips til en baby i en lille lejlighed. Har i spørgsmål, eller måske selv nogle gode tips og ideer, så smid dem hellere end gerne nede i kommentarfeltet, så vi kan hjælpe hinanden til en mere overskuelig hverdag ♥

Del: