En ting jeg tror er rigtig vigtig, og som Michael og jeg stadig gør rigtig meget ud af, er noget så simpelt, som at sørge for at få talt sammen. Det er en kæmpe stor ting at blive forældre og noget som også ændrer på én, hvilket jeg tror er vigtigt at huske på, så man ikke kommer til at glemme at se hinanden i processen.

Jeg er jo på ingen måde ekspert, men jeg kan da tale ud fra min egen erfaring, i de spæde 3 måneder vi nu har haft Emilie, for allerede nu kan jeg mærke, at der er nogle ting som er vigtigt for mig at få sat ord på. Det er sindssygt svært at huske hinanden de første måneder med en lille baby, eller måske ikke at huske hinanden, men at få tid til hinanden, og til parforholdet. Jeg troede ikke at det ville være så svært at finde tid til ”os-tid”, for vi havde jo ikke andet før Emilie kom til verden. På mystisk vis flyver alle dage bare afsted med at Michael tager på arbejde, imens jeg skifter bleer, prøver at få babyen til at sove, forsøger at få noget at spise i en snæver vending og prøver at få hjemmet til at se nogenlunde ud. Når Michael kommer hjem, ja, så skifter vi bleer, prøver at få aftensmad før kl 20 og forsøger at få babyen til at sove. Vupti, så blev kl 22 og vi er begge alt for trætte til noget som helst.

At dagene på den måde glider ud mellem fingrene på én, og man lever to vidt forskellige liv i løbet af dagen, bliver man nødt til at få talt om, for at det ikke ender med, at man kun kan se tingene fra ens eget perspektiv, for det er hverken en dans på roser at passe babyen eller at tage væk hjemmefra hver dag.

Det jeg tror har skånet os for en del diskussioner eller skænderier er blandt andet:

  • Hver dag at spørge ind til hvordan dagen er gået, både op- og nedture.
  • At lave planer sammen i weekenderne, så man ikke føler sig som en huleboer.
  • At huske at komplimentere og anerkende hinanden for det man hver især gør, også de små ting, som måske virker trivielle.
  • At sætte ord på hvilke tanker man har omkring sexlivet, for de første måneder bliver det unægteligt ikke som det var før.

Disse ting virker måske som bagateller for nogen, men i det store hele betyder det utrolig meget i en lidt presset hverdag. Vi har ikke regler for hvem der vasker tøjet og hvem der tømmer opvaskemaskinen, det virker ikke for os, men det er helt okay, hvis det er det der virker for jer. Det er blandt andet derfor, at det er vigtigt at få talt om, hvad I hver især forventer af hinanden, for hvis den ene forventer at hele hytten er spotless når han/hun kommer hjem, ja så bliver der unægtelig grobund for skænderier.


Det var lidt om hvad vi har gjort for at komme så smertefrit som muligt igennem de første 3 måneder. Hvis du har nogle gode råd at dele eller spørgsmål at stille, så smid endelig en kommentar i kommentarfeltet, eller send mig en mail ♥

Del: