Genanvendelige bivoks wraps “Bee’s wrap”

Endnu et af mine små øko-freak/bæredygtige tiltag her i familien er bivoks wraps, til at pakke madvarer ind i, og til at tildække skåle uden låg f.eks. – slut med alt det engangsfolie.

Jeg har tidligere købt disse bee’s wraps, som har virket ganske upåklageligt. Dog har jeg nu fundet ud af, hvordan jeg kan producere dem selv, hvilket jeg synes er et vildt sjovt lille hobbyprojekt, nu når jeg snart skal på barsel.

Hvordan bruger man bivoks wraps?

Bivoks wraps kan bruges til at pakke stort set alle madvarer ind i, bortset fra råt kød. Hvis man f.eks. har en halv citron (eller anden frugt og grønt) tilbage, kan man nemt pakke den ind i den bivoks wrap, som kan bruges igen og igen. På den måde slipper man for alt det unødige engangsfilm, som jeg i øvrigt aldrig synes klistrer ordentligt.

Derudover kan man bruge dem til madpakken. f.eks. til at pakke sine rugbrødsmadder eller sandwich ind i, så de ikke skøjter rundt i madkassen.

De kan selvfølgelig også bruges til at tildække alle former for skåle, hvis du ikke har et låg til dem. f.eks. resterne fra salaten, eller dejen der skal hæve.

Her er en lille wrap brugt til en halv banan.

Hvordan rengører man bivoks wraps?

Bivoks wraps er i virkeligheden super simple at rengøre, de skal blot vaskes i hånden i koldt/køligt vand, med almindeligt opvaskemiddel. Enten med en blød opvaskebørste eller en klud, tørres de af og hænges til tørre, eller tørres med et viskestykke.

Det gode ved bivoks er, at det i sig selv har antibakterielle egenskaber, derfor gør det sig særligt godt til netop tildækning af madvarer.

Det er vigtigt IKKE at vaske dem af i varmt vand, da bivoks har et forholdsvist lavt smeltepunkt (omkring 63 grader) og derfor risikerer det varme vand at opløse bivoks-laget.

Støt bloggen ved at købe mine økologiske bivoks wraps

Nu da jeg selv er begyndt at producere mine egne bivoks wraps, som, hvis jeg selv skal sige det, virker endnu bedre end dem man køber, tænkte jeg at gøre mig en lille barsels-forretning ud af det 😀

Derfor kan jeg på bestilling lave wraps, som passer til stort set alle dagligdagens behov. En pakke består af 3 stk:

  • En lille (ca. 20×20 cm)
  • En mellem (ca. 27×27 cm)
  • En stor (ca. 33×33 cm)

En sådan pakke kan købes for 115 kr. plus porto eller leveres/afhentes gratis i Odense C. Bestilling sker på mail til anne@baby-life.dk.

Hvis du har særlige ønsker til form (f.eks. runde) eller andre størrelser, er du altid velkommen til at sende mig en mail herom, så finder vi også ud af det – dette sker lideledes til anne@baby-life.dk.

Tips til bivoks wraps

Alt efter hvor meget man bruger sine wraps, kan de holde i ca. 6-12 måneder. Hvis man synes de ikke helt klistrer så godt mere, eller man blot ønsker at “desinficere” dem en smule, kan de puttes i en 120 grader formvarmet ovn i ca. 5 minutter på en bageplade, hvorefter de tages ud og hurtig tages af bagepladen og viftes i luften i 10 sekunder. Dette gør at bivoksen fordeler sig lidt på ny.

Det er en god idé et tildække bagepladen med lidt bagepapir, da bivoksen smelter og klistrer, hvilket kan være svært at få et bagepladen igen. Hvis du ikke ønsker at bruge bagepapir, kan bivoksen fjernes fra bagepladen med meget varmt eller kogende vand.

Del: