Som førstegangsfødende synes jeg, at det var rigtig svært at vide, hvad der var nødvendigt at have med til fødslen. Derfor googlede jeg selvfølgelig en masse, for at komme svaret nærmere, og jeg løb selvfølgelig også ind i mange forskellige svar. Som de fleste andre førstegangsfødende, tænkte jeg at jeg nok hellere måtte pakke, så jeg i hvert fald ikke kom til at mangle noget. Jeg stod selvfølgelig og havde pakket alt for meget, på trods af at vi var på hospitalet i tre dage og jeg synes at jeg havde begrænset mig, derfor kommer der nu en version af, hvad jeg fik brug for på barselsgangen, da jeg fik foretaget kejsersnit.

Jeg skal ikke kunne sige om man har lyst til at komme i sit eget tøj efter en normal fødsel, men efter et kejsersnit havde jeg på ingen måde lyst til at komme i noget andet end det meget behagelige hospitalstøj. Dels fordi det var behageligt men også fordi jeg vitterligt ikke kunne rejse mig fra sengen de første 2 døgn, af bare smerter. Derudover var det ca. 32 grader varmt da jeg lå på barselsgangen og gæt lige hvor de ikke har aircondition… så det var i virkeligheden alt for varmt til at have noget andet end absolut minimum mængde af tøj på, både for mig og Emilie, som derfor bare lå i ble de alle tre dage. Set i bakspejlet kunne jeg derfor godt have nøjes med mindre i min fødselstaske, derfor har jeg lavet en optimeret version af min pakkeliste.

Min optimale fødselstaske

 • Saltede nødder (Når man ammer forvandles ens mund til Sahara og man bliver rigtig tørsting, derfor er noget salt godt til at holde vand/salt balancen i kroppen ved lige)
 • Andre snacks (chokolade, frugt, kiks, iste osv.)
 • Toiletsager (tandbørste, tandpasta, shampoo, balsam, bodywash, hårbørste, hårelastik)
 • Sutsko (til hvis man skal ud på gangen)
 • Morgenkåbe eller lang cardigan (til hvis man skal ud på gangen)
 • Et sæt tøj til baby (til hjemturen)
 • Et sæt behageligt tøj til mor (til hjemturen)
 • Babydyne
 • Babytæppe
 • Vandrejournal
 • Pung (husk sygesikring)
 • Mobil og oplader
 • Autostol

I forhold til tøj til én selv og baby, skal man selvfølgelig lige tage årstiden i betragtning. Mange af de ting der står på nogle andre pakkelister, har hospitalet (i hvert fald OUH), så derfor fik jeg i hvert fald stort set ikke brug for mine egne ting.

Jeg fik ikke brug for hverken amme-bh eller ammeindlæg, da jeg slet ikke havde bh på på hospitalet. Alt tiden blev brugt på hud mod hud og amning, så en bh ville udelukkende have været i vejen. Her er en liste over de ting som OUH har på barselsgangen (mig bekendt).

Hospitalets ting på barselsgangen (OUH)

 • Bleer
 • Stofbleer
 • Skumklude
 • Bind (i alle størrelser)
 • Mad til både mor og far
 • Tøj til mor (strømper, shorts, lange bukser, top, skjorte, store trusser)
 • Ammebrikker (hvis det er nødvendigt)
 • Saftevand og frugt tilgængeligt

Der kommer også folk ind på fødegangen som ikke har nået at pakke en taske, så hospitalet har det meste af det man skal bruge. Dermed ikke sagt at man ikke skal pakke, det er altid rarest at have sine egne ting, men ingen panik, hvis man nu skulle glemme noget.


Jeg håber at denne lidt enklere liste, muligvis har lagt lidt en dæmper på, hvis du står og stresser over hvad hospitalstasken skal indeholde og hvis du har spørgsmål eller kommentarere til enten dette indlæg, eller min blog, så smid dem endelig i kommentarfeltet ♥

Del: