Sandheden om vægttab efter graviditet

Ja, jeg siger det: Det er IKKE så nemt som du tror. Med mindre du er en af de heldige få, med et stofskifte som et atomkraftværk selvfølgelig 😉

Som du måske allerede har gættet dig til, efter at have læst titlen, så er det ikke ligefrem opløftende nyheder jeg kommer med. Ikke desto mindre, vil jeg våge at påstå, at det er sandheden for LANGT de fleste – desværre.

Jeg kan jo starte med at fortælle:

Min historie

Jeg troede, at jeg var en af de fornuftige. En af dem, som tænkte over, ikke at indtage flere kalorier end jeg ville forbrænde og bla bla bla… Det er bare som om, at da jeg blev gravid, blev simpel matematik pludselig meget avanceret, og jeg fandt ca. 700 grunde til, at jeg havde kalorier nok tilbage for dagen, til sagtens at kunne indtage 1/4 liter is.

Jeg ved ikke hvordan det skete, men det gjorde det altså. Og jeg er helt sikker på, at det er sådan en universel ting, som sker for alle gravide; videnskaben har bare ikke fundet årsagen endnu – jeg venter stadig på en valid forklaring i hvert fald.

Nu skal jeg heller ikke gøre det værre end det er selvfølgelig. Jeg endte med at tage ca. 20 kg på, og da jeg før var normalvægtig, var det lige i overkanten, som min sundhedsplejerske så pænt fortalte mig… Som om det skulle gøre mine Coco Pops mindre tiltrækkende.

Men ud kom babyen…

og min vægt var kun faldet med 6 kg, 6 dage efter fødslen. Nå, men så stod jeg da ellers tilbage med 14 kg ekstra mig, som da ikke liiiige var planlagt.

“Men hov Anne, er det ikke noget med, at man taber sig vildt hurtigt når man ammer?”

Det siger det store internet godt nok, og jeg ventede da også i spænding. I de 4 måneder jeg ammede, røg der kun 4 kg af, og det vil jeg altså ikke tilstrive den lille sugemalle, men nok nærmere de enorme mængder vand jeg drak, som optog pladsen i maven, samt den manglende tid til at lave mad (og så lige det faktum at det gjorde ondt som ind i h*lvede, at bevæge mig efter kejsersnittet).

Her sad jeg så i december måned, med en 4 måneder gammel baby, ammede ikke længere, julen lå foran mig og jeg vejede stadig knap 10 kg mere, end jeg gjorde før jeg kunne kalde mig for mor. Fedt så.!

Nu er det 4 måneder siden, at jeg kiggede opgivende frem mod resten af julen og jeg har tabt mig ca. 5 kg siden da. Altså er det ikke det mest imponerende ugentligt vægttab. Dermed mangler jeg også stadig 4-5 kg, til jeg er tilbage hvor jeg startede; og jeg agter at komme i mål! Men jeg har ikke sat nogen slutdato, for tingene går aldrig som man planlægger dem, når man har en baby på armen.

Mit råd til dig:

Slap af, først og fremmest. Hvis du er gravid, så spis det du har lyst til, men ikke i kæmpe mængder. Ja, du tager nok mere på end du regner med, og ja, det bliver træls at smide de kilo igen. Men livet er ikke altid nemt, eller perfekt, og det er en graviditet heller ikke. Så klap dig selv på skulderen, du er MEGA SEJ, for du gror et lille menneske inden i dig, og det kræver mere end du tror af din krop og dit sind.

Du skal nok komme tilbage, men måske ikke til den krop du havde før. Den kommer nok til at se anderledes ud, men du skal elske den alligevel, for den har båret dit barn og måske kommer der flere til.

Alting kan lykkedes, men lad være med at skynd dig, for tiden mens din baby er lille, har du lyst til at bruge med din baby og det er HELT OKAY

Du er HELT OKAY præcis som du er, for du er den bedste version du kan være af dig selv, og den bedste MOR du kan være for dit barn.

Hvis du lægger inde med enten gode råd, har lyst til at dele din historie eller blot ved hvor der er Coco Pops på tilbud, så smid det gerne nede i kommentarfeltet – så kan vi alle få glæde af netop dit indspark 😀

Især hvis du ved, hvor der er Coco Pops på tilbud – dem er jeg stadig afhængig af 😛

Del: